lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kesäkuinen lukulautanen

Nih!


"Aikuisten elämä on sitä, että käytte töissä,

sitten meette kotiin ja luette kirjaa"

Näin aikuisen elämän tiivisti eräs nuori mies noin vuosi sitten. Ja myönnettäköön, aika oikeassa hän ainakin minun osalta on, joskin lukuaikaa on näin sairaslomalaisena huomattavasti enemmän. Siksipä ajattelin hieman päivitellä kirjakuulumisia. Edellinen päivitys löytyy täältä http://mytruthorbeautiful.blogspot.fi/search/label/Kirjat%20ja%20leffat


Luettuja: (uusin alimpana)

Mikko Rimminen: Hippa
Rimmisen kirjoja on kehuttu, joten nappasin joskus BestSeller-hyllystä uusimman. Noh, ei ole minun makuuni. Liian hidastempoista ja kehuttu kielellinen rikkauskin kävi lähinnä tökkimään. No, nyt on kokeiltu, enkä usko, että hevillä kokeilen uudestaan.

Amity Geige: Schroder
Mies on kaapannut lapsensa ja kirjoittaa tutkintavankeudesta entiselle vaimolleen, mitä todella tapahtui. Itselläni lukeminen kesti, mutta kirjan ulkopuolisista tekijöistä johtuen. Itse kirja toimi, annoin neljä tähteä.

Pauliina Rauhala
: Taivaslaulu

Lestadiolaisäidin väsymyksestä kertova kirja kuului viimeksi listalle, en malta odottaa, että saan käsiini. No sain ja luinkin, mutta ei sytytyttänyt kuten olisin toivonut. Ei huono, mutta ei mikään huipputeoskaan.

Tuomas Kyrö: Miniä
Jatko-osa Mielensäpahoittajille, nauratti ajoittain, mutta ei yhtä paljon kuin Mielensäpahoittajissa. Ehkä ongelmana oli odotukset?


Herman Koch: Päivällinen
Koch on loistava kirjailija. Tapahtumat sijoittuivat yhden päivällisen ajalle, mutta takaumien kautta siihen sulautui paljon paljon muutakin. Toivottavasti lisää kirjoja olisi tulossa!

 

Danielle Steel: Iso tyttö
Romanttisuudesta tunnettu (tai ainakin näin olen käsittänyt) Steel kertoo Victoriasta ja tämän kamppailusta suhteessa omaan kehoonsa ja vierauden- ja vääräntunteisiin. Vaaka määrittelee, mutta tyttö taistelee.

Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin osa2 Sairaus
Huiman odotuksen ongelma tässäkin, ei enää sykäyttänyt kuten ykkösosa. Mutta vei kyllä mukanaan, kun vain muisti kuka kukin on.

Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran peloton ja painava sydän
Odotukset eivät täysin täyttyneet, kun miettii, millaisia ajatuskulkuja Pulkkinen on aikaisemmin saanut lukijassa heräämään.

Marja Björk: Prole
Kaksi kertaa palautin lukematta, kolmannella tartuin kirjaan ja ensimmäisten sivujen hapuilun jälkeen luin yhdeltä istumalta. Täytyy varmaan jossain kohtaa tutustua Björkin tuotantoon lisää.


Yöpöydällä odottavia:

Tua Harno: Ne jotka jäävät
(juuri aloitettu)
J.K. Johansson: Palokaski 2: Noora
Lars Kepler: Tulitodistaja
Emma Donoghue: HuoneOmassa hyllyssä odottavia:
(edelleen suunnitelmissa...)

Leena Lehtolainen: Rautakolmio
Sofi Oksanen: Kun Kyyhkyset katosivat
Paulo Coelho: Voittaja on yksin
Jari Tervo: KoljattiAikaisemmin keskeytetty, mutta edelleen suunnitelmissa: (omassa hyllyssä)


J.K. Rowling: Paikka Vapaana
Jari Tervo: Layla
Elina Halttunen: Saaressa kaikki hyvinTällä hetkellä ei ole kirjoja, joita haluaisin saada pikimmiten käsiini. Sen verran hyvin jatkuva kirjastossa käynti on osumia tuottanut. Toisaalta voisi olla hyväkin pitää pientä kirjastobreikkiä, jotta saisi tuota omaakin hyllyä koluttua. Jos jotain olen oppinut, kirjan ostaminen minunkaltaiselle kirjastoluuhaajalle on aika turhaa, niin nopeasti ne hyllystä löytyvät. Joskin pientä hitautta saatavuudessa on ollut nähtävissä, kun Bestsellerien laina-ajat muuttuivat kahteen viikkoon.


Hyviä kirjavinkkejä otan mielelläni vastaan,
<3 Jen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti