lauantai 4. tammikuuta 2014

Päivien viemää

Viimepäivät ovat olleet ... vaihtelevia.

En voinut toteuttaa suunnitelmiani kuten olin miettinyt ja tunteet ovat myllertäneet sen mukaisesti.
Vaikka sairaus itsessään on tuttu ennestään, en ole aikaisemmin joutunut kokemaan tällaista kehon muutosten sumaa. On päiviä (kuten edellispäivä), jolloin parkua pillitän häviävää reisivakoa ja tuskailen jokaista muuttunutta kehonosaa. MIKSI MIKSI MIKSI.

Onneksi on myös päiviä (kuten eilen), jolloin ei voisi vähempää kiinnostaa. Tajuan, että elämässä on paljon enemmän, eikä ketään (ainakaan ketään oikeasti tärkeää) voisi vähempää kiinnostaa reisivakoni tai mikään muukaan. On myös päiviä, jolloin suorastaan nautin näistä muutoksista, tai pikemminkin niiden sivuvaikutuksista. Kun ei enää tarvitsekaan nukkua muumioituneena vaatekasoihin, tai kun huomaa pystyvänsä lukemaan ja katsomaan pidempään kiinnostavaa tv-ohjelmaa ilman jatkuvaa ajatusten karkailua ja "taukoliikuntaa".


Ja sitten on niitä päiviä (kuten tänään), jolloin en vain ajattele. Tai ajattelen, mutta pystyn sivuuttamaan ajatukset. Kuulen järjen äänen ja pystyn sen avulla siirtymään eteenpäin. Tunne sanoo muuta, mutta järjen ääni muistuttaa, millä oikeasti on merkitystä. Olen myös oppinut, miten vahvistaa järkeä, ja mitkä asiat puolestaan vievät järjettömyyksiin ja yhä useammin huomaan myös toimivani järkeä vahvistavasti. En tiedä, osaanko edes kiittää, mutta tietäisitte vain, kuinka kiitollinen olen teille kaikille ihanille, joilta olen saanut tukea. Enkä tarkoita pelkästään tsemppauksia ja muita, vaan ennen kaikkea sitä, että elätte elämäänne ja näytätte, mitä se voi olla, kuinka paljon enemmän se antaa, kun mielessä on muuta(kin) kuin kilot.
Viimeksi tänään sain taas kokea juuri tätä, kiitos P!

Prosessi on käynnissä ja se vain nyt on käytävä, huvittaa tai ei. Yksi itseäni tukeva ajatus on siinä, että tämä on kuitenkin käytävä jossain kohtaa läpi. Voisin toki siirtää ajankohtaa hamaan tulevaisuuteen, mutta edessä se on, joka tapauksessa, tavalla tai toisella.

Gilmoren tytöt, kausi 2: jakso 8

Eli hauskuutta kohden,

<3 Jen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti