torstai 26. helmikuuta 2015

Puikoilla pinkit piirakat

Flunssa vaikuttaa olevan sangen sitkeää sorttia ja eilen kehotettiin äänilepoon. Eli kotona kuluvat tämän viikon päivät. Näin ollen tartuin palmikkosukkien jälkeen jälleen uuteen neulehaasteeseen. Lupasin siskolleni joulun tienoilla uudet lapaset ja pienten alkuvaikeuksien jälkeen, ne olivatkin yllättävän helpot ja ennen kaikkea nopeat tehdä.

Väri ei ole minun makuuni, mutta siskoni toive.

Ohje on jälleen kerran Novitan lapaslehdestä, voin muuten lämpimästi suositella sekä lapas- että sukkalehteä, todella monipuolisia ohjeita, joita voi sitten oman maun mukaan muokkailla. Olin itse asiassa luullut, että piirakkalapasetkin perustuisivat palmikoihin ja osittain siksi palmikkoneuletta opettelin. Piirakkakuvio perustuu pääasiassa langankierroilla tehtäviin lisäyksiin, mistä muodostuu kuvioon pieniä reikiä sekä oikean ja nurjan vaihteluun, millä saadaan kohokuviota.

Alkuperäinen ohje:
https://www.novitaknits.com/fi/node/239/instructions

Alku oli itselleni hankala, koska vihkosen ohjesivulla on sekä pienemmän että isomman koon mallikuviot ja onnistuin ajatuksissani lukemaan niitä sekaisin. Näin ollen silmukat eivät täsmänneet ja ei kun purkamaan. Muutaman onnistuneen kuvion jälkeen kuvio oli sitten todella yksinkertainen, enkä jälkimmäisessä lapasessa juuri ohjetta kaivannut. Nopeutta tekemiseen toi myös käytettävä Isoveli-lanka sekä puikot numero 5.

Alku näytti lähinnä tältä...

Uutta minulle oli myös peukalokiila, aikaisemmin olen tehnyt vain aukkopeukalon. Kiilassa teinkin pienen virheen, en lisännyt silmukoita kiilan väliin, mutta seuraavalla kerralla sitten osaan. Muuten kiila osoittautui huomattavasti helpommaksi tavaksi tehdä peukaloa, koska nostettavia silmukoita ei ollut kuin yksi. Aion varmasti käyttää kiilaa toistekin.


Kuviota tehdään näissäkin vain kämmenpuolelle,
jälkeenpäin neulottava oikea tehdään vasemman peilikuvana.

Tämä oli nyt tällainen pikainen lapastenesittelypostaus, katsotaan josko seuraavaksi kirjoittelisi taas jostain muusta kuin puikkoilusta :)

Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä,
<3 Jen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti