sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Saga-palmikkosukat ja puolukka-kaardemumma-smoothie

Jaahas, flunssa saavutti sitten minutkin, eli terveisiä vain tautipesästä! Pari päivää on nyt mennyt sisätiloissa, eikä ainakaan vielä ole näkyvissä helpotusta. Harmittaa kyllä, koska olen odotellut töihin paluuta ja nyt joudun jatkamaan lomailua. Totesinkin tänään, että joko olen tosiaan tunnollinen työntekijä kun lomalla sairastan tai sitten olen vain huono lomailija, joka saa flunssan lomastressin päätteeksi. Vahvasti alan taipua jälkimmäiseen, sen verran yleistä kohdallani on saada joku pöpö juuri lomien loppuvaiheessa.

Mutta onneksi kotonakin voi tehdä vaikka mitä, ja tänään sain valmiiksi elämäni ensimmäiset palmikkosukat. Palmikkokuvio oli siis uutta, mutta aika nopeasti se hahmottui, kun muutaman kierroksen oli tehnyt. Ohje löytyi tälläkin kertaa Novitan sukkalehdestä https://www.novitaknits.com/fi/node/110/instructions. Palmikoissa ehkä haastavinta on apupuikon käyttö ja kuulinkin, että sitä varten on kehitetty kaikenlaisia lyhyempiäkin versioita, mutta olin ihan tyytyväinen perinteiseen puikkoon. Tosin käytin hieman paksumpaa puikkoa apupuikkona, jolloin silmukat oli helppo neuloa peruspuikoille. Ohjeesta vielä sen verran, että ainakin minulle 44silmukalla tuli hieman liian kireät, jatkossa tekisin 48silmukalla.

Käytin pääasiassa bambupuikkoja koko 3,5,
mutta kadonneen tilalla oli peruspuikko
ja apupuikkona bambu numero 4

Muuten päivien ohjelmassa ei juuri ole ollut kuin lukemista ja lepäilyä, eikä varmasti tule olemaankaan ennen kuin olo vähän virkoaa. Sinänsä on ollut taas jännä huomata, miten paljon helpompaa lepääminenkin on, kun on kunnolla kipeänä. Ei kyllä käy pienessäkään mielessä, että lähtisi lenkille tai muuten pihalle kirmaamaan. Jotain on sentään vuosien varrella oppinut! Positiivisena yllätyksenä olen myös pystynyt katsomaan kaksi elokuvaa viikonlopun aikana. Aika usein levottomuus iskee ja alkutekstien aikana, mutta nyt ei ollut juurikaan ongelmia, että jotain hyötyä taudistakin!

Välipalaksi tein loppuviikosta ystävän vinkistä puolukka-kaardemummasmoothieta ja se maistui myös tänään. Itselle smoothien tekeminen kotona ei ole mitenkään yleistä, mutta tämä makuyhdistelmä houkutteli kokeilemaan, eikä kyllä kaduta :) Näillä määrillä sain noin kolme, noin 3dl annosta.

3dl puolukoita
3 banaania
3tl kaardemummaa
1/2 purkki puolukkajugurttia
1prk Skyr-vaniljaa

Leffoina viikonloppuna Frances Ha ja The Words


Virkistävää viikkoa,
<3 Jen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti