sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Pipo Novita Hile-langasta

Sain eilisiltana vihdoin valmiiksi pipoprokkikseni. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen pipo, jonka olen itse tehnyt, mutta koen, että se on ensimmäinen, jonka kanssa onnistuin.Neulemalina käytin Novitan Talvi 2011 kuvastosta löytyvää ohjetta (http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=93753), jota tosin jouduin hieman soveltamaan, koska käytössäni oli Novitan Hile lankaa. Kuvat kertokoot projektista sen alusta loppuun :)

Aloitin työn laskemalla silmukoiden määrän Hile-langalle. Helpommalla olisi varmasti päässyt tekemällä esimerkiksi mallitilkun, ja mittamalla oman päänympäryksen jne. Mutta meni se näinkin...Puikkoina minulla oli numero 6. Päädyin muutaman kerran purkamaan ennen kuin olin tyytyväinen värien vaihtokerrokseen.
Lopulta päädyin tekemään aina neljä kerrosta per väri.


Resorin korkeus on noin 8cm ja se neulotaan 1o 1n mallilla. Resorin jälkeen kavennetaan yksi silmukka, jotta silmukoita on kolmella jaollinen määrä. Tämän jälkeen neulotaan 1-2krs 1o2n ja 3-4krs aina oikein ja toistetaan näitä, kunnes pipon korkeus on noin 28cm.

Kun pipon korkeus on noin 28cm neulotaan mallikuvion 1. tai 2. kerroksen jälkeen 1o, 2n yhteen.
Lopuksi vedetään lanka jäljelle jääneiden silmukoiden läpi.Sitten vain lankojen päättely ja pipo on valmiina talven varalle :)


Neulomisiin,
<3 Jen

2 kommenttia:

  1. Mikä siis lopulta oli aloitussilmukoiden määrä? Lisättiinkö resorin jälkeen?

    VastaaPoista
  2. Hei ja pahoittelut hitaasta vastaamisesta.
    Aloitussilmukoita itselläni oli 70. Itselläni on aika iso pää, joten etenkin pienipäisillä riittää varmasti vähempikin määrä. Ja toki käsiala, langat ja puikkojen kokokin vaikuttaa.

    VastaaPoista