lauantai 7. syyskuuta 2013

Lauantaimietteitä

Minun pitäisi tehdä viikonlopun aikana vaikeita päätöksiä. Pitäisi päättää, mihin suuntaan olen menossa ja millä keinoin. Pitäisi osata vastata, riittävätkö omat voimat vai tarvitsenko enemmän ulkopuolista tukea. Valintatilanteet ovat aina olleet minulle hankalia. Mielummin antaisin toisten päättää, vaikka sitten saattaisin myöhemmin kiukutella ja manailla heidän valintojaan.

Tänä kesänä olen jo tehnyt muutaman ison valinnan. Jäin sairaslomalle ja listasin toiveeni uudesta työpaikasta. Jälkeenpäin ajatellen ratkaisut ovat lopulta olleet aika selkeitä, juuri näin pitikin toimia. Työpaikkatoiveeni kanssa kipuilin viikkokausia, annetusta listasta tiesin vain ne, minne en halua mennä. Tein erilaisia plus miinus -listoja, tutustuin paikkojen nettisivuihin ja yritin nähdä itseni eri toimipisteissä. Lopulta toivelistani varmistui, sinä aamuna, kun se piti kirjata. Ja onnekseni toiveeni myös kuultiin, pääsin sinne, minne halusin. Tai noh, teoriassa pääsin, käytännössähän en ole vielä käynyt muuten kuin tutustumassa :)

Valintatilanteissa huomaan järjestäväni elämääni aika usein samalla tavalla. Siivoan kotini, joka muuten saattaa olla enemmän kuin sekainen, kirjoitan sivutolkulla päiväkirjaa ja neulon. Vakiotoimintaan kuuluu myös jonkun sellaisen elokuvan tai tv-sarjan katselu, jonka olen nähnyt jo aikaisemmin, mikä ei siis vaadi erityistä keskittymistä. Tänään olen jo aloittanut siivouksen, uuden neuletyön ja päiväkirjakin on tullut avattua. Viikonlopun suunnitelmissa on kuitenkin myös ystävien tapaamisia, olisi turhaa hukata aurinkoinen viikonloppu vain miettimiseen. Ja kuten aikaisemmin on käynyt, yleensä asiat tuppaavat järjestymään, yllättävänkin hyvin.

Kaikesta huolimatta, rentouttavaa lauantaipäivää!
Jen

2 kommenttia: