maanantai 2. syyskuuta 2013

Toisenlaisia päiviä

Tänä kesänä ja syksynä elämäni on ollut hyvin erilaista verrattuna normaalitilaan. Normioloissa käyn töissä, olen kolmivuorossa ja viikonloput ovat minulle vain merkki siitä, että bussiaikatulut ovat toisenlaiset ja kaupat menevät aikaisemmin kiinni. Olen tottunut menemään töihin maanantaista sunnuntaihin ja aamusta yöhön, mutta samalla tavalla olen tottunut olemaan vapailla minä viikonpäivänä tai vuorokauden aikana tahansa. 

Tänä kesänä jäin kuitenkin sairaslomalle ja ensimmäisen pätkän jälkeen ehdin olla töissä vain viikon ennen kuin aloitin virallisen kesäloman. Vajaan kuukauden kesäloman päätteeksi totesimme kuitenkin, ettei työkuntoni ole vielä riittävä, joten jatkan vielä tämän syyskuun toisenlaisia päiviä. Aluksi sairasloma oli minulle jotain niin hävettävää ja noloa, etten oikein osaa edes kuvailla. Minä - sairasloma - ei. Taistelin ajatusta vastaan pitkälle kesään ja vielä kesälomallakin olin vahvasti sitä mieltä, että töihin vain. Tai ainakin se toinen puoli minusta oli. Selvittyäni ensimmäisestä "kriisistä" ja annettuani periksi sairasloma-ajatukselle, tuli nyt syksyllä uusi "kriisin" paikka, koulut. Eikö ainakin pitäisi opiskella, jos ei ole töissä?

Näistä kimuranteista kysymyksistä huolimatta, olen nyt "vain" sairaslomalla. Sen sijaan, että makaisin päivästä toiseen sängyssä, olen kesän ja alkusyksyn aikana tehnyt kuitenkin kaikkia pieniä asioita, joista ajoittain koen myös nauttivani. Alla oleviin kuviin yritin koota joitain sellaisia asioita, jotka ovat päiviäni piristäneet.

Tikanheitosta innostuin vanhempien mökillä vuosien tauon jälkeen.

Kesän ainoaan työviikkooni kuului muun muassa retkipäivä Särkänniemeen :)

Olen kirja-, muumi- ja teefani. Tätä ei varmasti tarvitse selittää enempää.

Käsitöistä innostuin joku vuosi sitten, vaikka aikanaan ala-asteella suurin kiitos töiden valmistumisesta kuuluukin äidilleni, ei minulle...
Erilaisten askarteluväkerrysten tekeminen on mieleistä puuhaa ja saa ajatukset välillä muualle. Tämä "seinätaulu" on viime syksyltä, mutta sisältää edelleen sen olennaisen. Kuulisin myös mielelläni, mitkä asiat Sinun päivääsi piristävät?

Jen

2 kommenttia:

  1. näitä kuvia katsellessa haikailee kesän perään... mutta kyllä se sieltä taas pian tulee :-)

    p.s. tuo seinätaulu on tosi kiva!

    VastaaPoista
  2. Tulee tulee :)
    Ja kiitos, noita on kiva väkertää! Tuolle on itse asiassa parikin, voin jossain kohtaa julkaista sen myös.

    VastaaPoista